PPIA Kenniscentrum

De enorme schat aan kennis die in 25 jaar is opgebouwd binnen de PPIA willen wij graag delen met collega-professionals. Met dit doel voor ogen geven we vanuit de PPIA vorm aan een kenniscentrum de drijvende kracht hierachter is Coen Kuit.

Wij bieden klinische avonden en -cursussen, voorlichting, mogelijkheid voor collegae om mee te kijken tijdens alle soorten van behandelingen, de mogelijkheid voor 4e jaars mondhygiënisten i.o. om als stagiair aan de slag te gaan. Ook worden onze specialisten regelmatig als spreker uitgenodigd bij diverse congressen.

Heeft u verzoeken of ideëen met betrekking tot scholing, dan kunt u dit altijd bij ons aangeven.

Alle andere vragen m.b.t. het PPIA Kenniscentrum kunt u stellen per mail: mt@ppia.nl

Wanneer mogelijk zorgen wij ook voor accreditatie door KRT en KRM.

 

De praktijk heeft een enorme digitale inhaalslag gemaakt. Gekeken naar de positieve effecten hiervan voor o.a. het milieu versturen wij de uitnodigingen voor onze klinische avonden uitsluitend per e-mail. Bent u nog niet opgenomen in ons bestand of twijfelt u hierover? Dan kunt u ons een e-mail sturen mt@ppia.nl en dan nemen wij u op in onze mailings.

 

____________________________________

De laatste Captica Clinica

Captica Clinica 2022 was op 14 december. De sprekers waren Haakon Kuit en Stefan Hagedoorn. Het was een zeer geslaagde avond.

 

Eerder georganiseerd door het PPIA Kenniscentrum:

Excent Speaks!

Tandarts-implantologen H. Kuit en R.J. Renting zijn spreker in het nascholings programma van Excent Tandtechniek.

4 april en 14 november is R.J. Renting spreker in Houten (implantologie voor beginners: Straightforward)

Op 24 oktober zijn H. Kuit en R.J. Renting spreker in Houten (Implantologie voor gevorderden: Complex)

Klinische avond 16 februari 2017

Uitnodiging en programma Klinische Avond 2017 te Papendal

Het thema van de avond:

PAROPLU (S)

Voorkomen van pocketvorming / aanhechtingsverlies is de essentie van de parodontologie. Parodontale weefsels zijn tegenwoordig gelukkig een integraal onderdeel van al ons tandheelkundig handelen. Op deze klinische avond zal door alle sprekers, ieder vanuit zijn eigen differentiatie de betrokkenheid met het parodontium belicht worden.

Klinische avond 5 februari 2015

Klinische avond tandartsen en specialisten: Het diasteem

Klinische Avond mondhygiënisten: Paro van A tot Z.

Voor het eerst heeft de PPIA de klinische avond op één datum gehouden.

In twee zalen werden tegelijkertijd leerzame, interessante en drukbezochte avonden gehouden.

 

Capita Clinica 2014

In november 2014 heeft de praktijk vier capita clinica avonden georganiseerd. Twee voor collega-tandartsen en twee voor mondhygiënisten. 

De accreditatie-aanvraag loopt nog bij het KRT en bij de KRM. 

We hebben veel positieve reacties gehad op deze avonden.

 

Klinische avonden 2013

In november 2013 heeft de praktijk twee succesvolle klinische avonden georganiseerd met de thema's duurzaam(?) en Peri-implantitis & Verwijzen (?).

Beide avonden waren geaccrediteerd door het KRM en het KRT en werden druk bezocht.

 

Praktische Cursus Initiële Therapie voor Mondhygiënisten

In 2013 is er een praktische cursus Initiële Therapie georganiseerd voor mondhygiënisten gericht op het verder bekwamen in het uitvoeren van de initiële parodontale behandeling. De begeleiding van deze cursus lag bij de tandarts-parodontologen J. van Hoeve en C. Kuit.

 

Klinische avonden 2012

In 2012 bestond de PPIA 25 jaar. Dit hebben wij luister bijgezet door een tweetal klinische avonden te organiseren voor collega mondhygiënisten en -tandartsen. Beide avonden waren geaccrediteerd door het KRM en KRT.

De klinische avonden kenden twee thema's:
De eerste avond was gericht op mondhygiënisten en had als thema "Wortel(veront)reiniging"
Op deze avond gaven tandarts-parodontologen J. van Hoeve en C. Kuit hun gezamenlijke 80 jaar ervaring als parodontoloog weer in een podium-college over wortelverontreiniging. Uit de evaluatie van deze avond bleek dat aanwezigen de avond als zeer nuttig hebben ervaren.

De tweede klinische avond had als thema "Reconstructie". De sprekers, tandarts-implantologen D. Oortgiesen, S. Smeekens en H. Kuit, hebben met beeld en verhaal een bijzonder enthousiast ontvangen drieluik gegeven over de nieuwste methoden en inzichten op het gebied van reconstructie in de tandheelkunde.